Zeven godinnen als gids Zo 01/05/22

Zondag 01/05/2022 om 18h15

Boeking via art@luclapere.be of 0496 53 94 47

5 € ingang  1 consumatie inbegrepen

De rode draad in Anyca’s boeken is de sociale geëngageerdheid waarmee ze schrijft. Die sociale geëngageerdheid zit overal in, los van het specifieke verhaal, of het nu gaat over Libanon, partnergeweld, de zoektocht naar de roots of de impact van een burgeroorlog.

Anyca wil mensen emotioneren. Een goed verhaal, een goede roman kan het perfecte medium zijn om een boodschap over te brengen. Ze dompelt de lezers onder in een voor hen onbekende of in een wereld waarvan ze misschien wel weet van hebben, maar de impact ervan niet beseffen. De literatuur kan de wereld niet veranderen noch mensen met een ander standpunt overtuigen. Het bespreekbaar maken van de thematiek is al een stap in de goede richting.

Op 28 april 2022 verschijnt Anyca’s nieuwste roman ‘De val van een engel’.

PASSIONELE GODINNEN

De zeven archetypes van godinnen* uit de Griekse mythologie kunnen vrouwen inspireren. Immers in iedere vrouw schuilt een godin. Die heeft specifiek karakter, met zijn sterktes maar ook met valkuilen. Elke vrouw heeft de kans om de kenmerken van een andere godin te integreren. Zwaktes worden dan sterktes. De vrouw moet niet blijvend vasthangen in één archetype; ze kan en mag verschillende rollen tegelijk of in de loop van haar leven opnemen.

Ter illustratie toetst Anyca de vrouwelijke personages uit haar boeken af aan de zeven archetypes.

 

*Afhankelijke godinnen: Hera, Demeter, Persephone; onafhankelijke godinnen: Artemis, Athena, Hestia; buiten categorie: Aphrodite

adres :

Meiboomstraat 1
8840 Oostnieuwkerke

Boeking via art@luclapere.be

5€ ingang 1 consumatie inbegrepen