Proza van Joris Denoo za 18/06/2022

Zaterdag 18/06/2022 om 18h15

5 € toegang boeken via art@luclapere.be of 0496 53 94 47

LETTERGEKNETTER  & WORKSHOP AMUZEMENTEN/VERLICHTE GEDICHTEN

Joris Denoo presenteert u zijn programma waarin de letteren knetteren, warme woorden gewikt en bevlogen worden en het publiek zijn zinnen krijgt. Hooikoorts, salmonella, kerstkoorts, paaseierensmelting, engelen, vreemde voorvallen, verloren voorwerpen, gewelddadige schildpadden, slimme kiekens: het kan allemaal de revue passeren in proza en poëzie, column en sneldicht, interactief met het publiek via taalspellen. Ook taalmuzisch en poëtisch houdt hij concrete workshops voor leraren, juffen, meesters, bijvoorbeeld ter gelegenheid van pedagogische studiedagen of bijscholingsprojecten. Dit op basis van de boeken Verlichte gedichten en Amuzementen (Acco Leuven/Den Haag).

Joris Denoo publiceerde poëzie, proza, theaterteksten, essays, columns en jeugdboeken. Hij won er meer dan dertig literaire prijzen mee en gaf in de loop der jaren 700 voordrachten voor jong en oud in bibs, op scholen, in zalen en in culturele centra. Hij was redacteur van het bekende literaire tijdschrift Yang. Hij sprokkelde onlangs 888 fragmenten uit het wereldproza samen waarin het waait en/of regent. Dat wordt een stevige collectie boze buien.

Hij is gepokt en gemazeld in en door de letteren. Hij ment niet minder dan acht literaire blogs op het internet, was een van de eerste Vlaamse auteurs met een webstek en schreef columns voor theatermagazine OpenDoek, Lerarenforum en KR/KW-redactie. Anderhalf decennium lang deed hij dit ook voor de Krant van West-Vlaanderen. Anno 2013 schreef hij ook de scenario’s voor de film ‘Tine. Een mokkel van haar sokkel’ t.g.v. een halve eeuw Tinekesfeesten Heule. Onlangs verschenen van zijn hand ‘Verlichte gedichten’ (over omgaan met poëzie, voor jongeren en hun opleiders, uitgeverij Acco Leuven/Den Haag – de opvolger van ‘Amuzementen’ over muzisch taalgebruik op school) en ‘Zwaartekracht’ (een bundel gedichten bij de Nederlandse uitgeverij Kleinood & Grootzeer Bergen-op-Zoom). In 2018 bracht uitgeverij Bibliodroom een speciaal prozaboek uit (de roman Upperdog) t.g.v. de 65ste gedenkdag van de auteur en oud-docent Taal VIVES: pittig, puntig, pruimig, picaresk.

Over en uit al dat fraais en over zijn avonturen met de inlandse letterkunde vertelt hij en leest hij smakelijk voor tijdens een anderhalf uur durend programma. Je gelooft je eigen oren niet. De taalmuzische workshops (leerlingen of lerarenkorps) duren twee uur. Voor een luchtige prijs. Genegen en gedegen &  tot binnenkort:

adres :

Meiboomstraat 1
8840 Oostnieuwkerke

Inschrijvingen via art@luclapere.be of 0496 53 94 47

5  € toegang  1 consumatie inbegrepen